Back to All Events

Sokkenworkshop! Deel 1

  • Sticks & Cups Telingstraat 11 Utrecht (map)

Altijd al sokken willen leren breien?! Sokkenbreien is niet alleen leuk maar ook verslavend! Leer in drie avonden de basistechnieken om je eigen sokken te kunnen breien! Tijdens deze workshops leer je voor elke stap een of twee technieken (verschillende methodes) om sokken te breien.

De sokkenworkshop bestaat uit drie delen waarbij elke avond de focus ligt op 1 deel. Tijdens de eerste avond leer je verschillende boorden breien. Tijdens avond twee staat het breien van een aansluitende hiel centraal. Op avond drie ligt de focus op het breien van de teen en het naadloos naaien ("graften") van de teen.

Let op! Tijdens de workshops werk je met voorbeelden die al voorbereid zijn. Na de workshop ga je zelf aan de slag met je eigen sok. Materialen hiervoor kunnen aangeschaft worden in de winkel. Zo leer je de nieuwe technieken meteen toe te passen. Na drie lessen heb je helemaal zelf je eerste sok gebreid!

Vereisten voor deze workshop:
- Je moet recht en averecht kunnen breien

Wat leer je tijdens deze workshop?
- Tijdens de eerste avond leer je verschillende boorden breien

Kosten voor deze workshop:
- €35,- inclusief gebruik van de materialen tijdens de workshop, exclusief huiswerk materiaal.

Earlier Event: April 16
Alles over haken! Deel 4
Later Event: April 25
Sokkenworkshop deel 1